Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Májkrémes burgonyaszeletek

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit sós vízben héjastul puhára főzzük. Váltott vízzel lehűtjük, megpucoljuk, és nagyméretű kikent tepsibe szeleteljük (kb. 6-7 mm vastagságúnál ne legyen vastagabb).

A kenőmájast egy tálkába tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tejfölt, borsot és ételízesítő (de ezzel vigyázzunk, mert a kenőmájas elég sós). Jól elkavarjuk, és ezután teáskanállal a krumpliszeleteket megkenjük vastagon a krémmel (4 mm vastag legyen legalább). Beborítjuk a baconszeletekkel, majd rátesszük a sajtot. Lehet lapkasajt, de reszelt vagy szeletelt sajt is tökéletesen megfelel. (Ha nincs sajtszeletelőnk, krumplihámozóval is fel lehet szeletelni.)

Forró sütőben pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss