Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Májjal töltött krumplihajó paprikaszósszal

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemáj
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 8 db közepes méretű burgonya
  • 2 ek olaj
  • őrölt csili
  • bors
  • A paprikaszószhoz:
  • 75 dkg kápiapaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • bors

Elkészítés

    1.

    A megmosott burgonyákat héjastul bő vízben megfőzzük, majd óvatosan meghámozzuk őket, és hagyjuk langyosra hűlni. Azután a krumplikat félbevágjuk, óvatosan kikaparjuk a belsejüket, és letakarva mindet félrerakjuk.

    2.

    Az olajat felhevítjük, és a megtisztított, lehártyázott, felcsíkozott májat megpirítjuk rajta. Egy kevés borssal, továbbá őrölt csilivel meghintjük, és készre sütjük. Végül megsózzuk.

    3.

    A májjal megtöltjük a burgonyákat, a lereszelt sajttal megszórjuk, és a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 10 percre.

    4.

    A paprikaszószhoz sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a megmosott, szárazra törölt paprikákat, meglocsoljuk őket egy kevés olajjal, és a 210 fokos sütőben addig sütjük, amíg a héjuk megbarnul. Közben időnként megfordítjuk a zöldségeket. Végül kivesszük, és alufóliával letakarva 10 percig pihentetjük a paprikákat.

    5.

    Miután meghámoztuk, kicsumáztuk és kimagoztuk a paprikákat, turmixgépben krémes állagúra dolgozzuk őket a meghámozott fokhagymával, valamint egy kevés sóval és borssal. Ezzel meglocsolva tálaljuk a krumplihajókat.

A burgonyák kikapart belsejét pirítsuk meg egy kevés hagymás olajon, és tálaljuk köretként a krumplihajók mellé.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek