Elkészítés: A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, áttörjük, kissé sózzuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és zsiradékon megfonnyasztjuk. A kis darabokra vágott szárnyasmájat hozzáadjuk, és sóval, majorannával meghintve néhány perc alatt megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk.
Az áttört burgonyát a liszttel, a grízzel, a tojással és az olajjal közepes keménységű rugalmas tésztává gyúrjuk, és meglisztezett deszkán hengerré formáljuk. Azonnal szeletekre vágjuk, mindegyik közepébe kiskanálnyi májtölteléket halmozunk, és gombócokat formálunk (kb. 10-13 db-ot kapunk).
Bőséges, sós, erőteljes forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg a gombócok a víz tetejére fel nem jönnek.
Végül leszűrjük, és az apróra vágott petrezselyemmel ízesített, forró olajba szedjük.
Friss saláta illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre