Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Májjal töltött gomba zöldséges rizzsel

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6 nagyobb fej gomba
  • 6 db csirkemáj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoranna
  • A bundázáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorza
  • A sütéshez:
  • olaj
  • A körethez:
  • 1 bögre hosszúszemű rizs
  • 1 bögre vegyes zöldségkeverék
  • rozmaring
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A gombákat megpucoljuk, besózzuk, a májat (én lemosom) letöröljük, beleállítunk 1-1 darabot a gombákba, borsozzuk, fokhagymát reszelünk rá, majorannával beszórjuk és bepanírozzuk hagyományosan.

Magasabb edényben, bőséges olajban kisütjük.

A rizshez kevés olajon a zöldségeket megpiritjuk, majd a mosott rizst is megpirítjuk, fűszerezzük, sózzuk, és 2x-es mennyiségű forró vízzel felöntjük, pár percig forraljuk, majd fedő alatt kis lángon befejezzük a párolást.

Ezek is érdekelhetnek

Friss