Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Májjal töltött csirkecombok baconbe göngyölve

default user icon
3 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db nagyobb csirkecomb
  • 2 nagyobb csirkemáj (szív nélkül)
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 4 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 8 vékony szelet bacon
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • szárnyas fűszersó

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A csirkecombot és a májat megmossuk. A májról eltávolítjuk a hártyákat és inakat, majd kettévágjuk.

    2. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és keskeny szeletekre vágjuk.

    3. A csirkecombokat bőrös felükre fektetjük, felső részüket kicsontozzuk: kitapogatjuk a csirkecomb forgóját, azaz az alsó- és felsőcomb közötti ízületet, majd a felső combcsont végétől kiindulva éles,hegyes késsel, hosszanti irányban felvágjuk a húst. Ügyelve a bőr épségére, átvágjuk a porcot-ízületet, letakarítjuk-kapirgáljuk a húst a csontról, és a csontot kiemeljük.

    4. A húst gazdagon meghintjük a fűszersóval. A csontok helyére ültetjük a májdarabokat, a hússzéleket felhajtjuk, fogvájóval vagy hústűvel összetűzzük, majd begöngyöljük a combokat 2-2 szelet szalonnába. Végeiket ugyancsak rögzítjük.

    5. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A csirkecombokat tepsibe fektetjük, köré szórjuk a hagymákat. Meglocsoljuk kevés olaj jal, aláöntjük a bort, alufóliával letakarjuk, és a sütőben 35 percig pároljuk.

    6. Ezután levesszük a fóliát, és a húst ropogósra sütjük (további 20-25 perc alatt).

Megjegyzés

A fehérbortól igen omlós-foszlós a hús, és az íze is isteni.

Éden_
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

kgizike
Szia Éden! Tegnap elkészítettem, és mondhatom nagyon finom lett!!! Legközelebb a bor helyett tejszínt öntök alá, és úgy próbálom ki.Köszönöm a receptet!!
Éden_
köszönöm a pozitív véleményedet kgizike\"!:)
kgizike
Nagyon jól hangzik ez a recept!!! Hasonlót már én is készítettem de ezt feltétlen kipróbálom. Magánvéleményem pedig teljesen mindegy hogy honnan van az eredeti recept te már vetted a fáradtságot és elkészítetted és ez a lényeg!!!!!!

Hasonló Receptek

Magazin