Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Májjal töltött csirkecomb

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
3 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, lecsöpögtetjük, megsózzuk, és a bőrét egy fakanál segítségével fellazítjuk. 
  2. A kis kockára vágott vöröshagymát 1/2 dl olajon megfuttatjuk, és hozzáadjuk az apróra vágott vagy ledarált májat. Megszórjuk borssal, majoránnával, kakukkfűvel, rövid ideig pároljuk, majd lehűtjük.
  3. A finomra vágott petrezselymet, a beáztatott, kinyomkodott, elmorzsolt zsemlét, a tojást a kihűlt májjal alaposan összedolgozzuk. Ezt a tölteléket a csirkecombok bőre alá töltjük.
  4. A megtöltött combokat hőálló edénybe rakjuk, aláöntjük a sört és a maradék olajat, lefedjük alufóliával, és 170 fokon 30 percig sütjük.
  5. Mikor már majdnem kész, levesszük a fóliát, és 200 fokon 10 perc alatt pirosra sütjük. Közben többször meglocsoljuk a pecsenyelevével. Sült burgonyával tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss