Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Májjal töltött csirkecomb bacon alatt sütve

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db csirkecomb
  • 4 db csirkemáj
  • 8 szelet császárszalonna (vgy bacon)
  • őrölt fehérbors
  • majoránna
  • bazsalikom
  • szerecsendió
  • 5 dkg margarin
  • 1,5-2 dl fehérbor

Elkészítés

    Elkészítés: A combokat csontozzuk ki: egy hegyes, éles késsel vágjuk be a csont mentén, majd szúrjunk alá, és óvatosan végigvágva emeljük ki a csontot. Így nem marcangolódik össze a hús.

    A kicsontozott combokat ízlés szerint sózzuk meg, majd az enyhén besózott és borsozott, csirkemájat fektessük bele a csont helyére. Ezután ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, tekerjük be a vékonyra leszeletelt császárszalonnával, hústűvel szúrjuk át, hogy sütés közben szépen egyben maradjon.

    A tepsit kenjük ki a margarinnal, helyezzük egymás mellé a combokat, öntsük alá a bort, majd fóliával fedjük le a tepsi tetejét.

    Helyezzük előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten kb. 1 óra alatt pároljuk puhára, majd vegyük le a fóliát, és süssük szép pirosra.

    Amíg a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerint köretet. Én rizi-bizit készítettem, de rizzsel vagy krumplipürével is tálalhatjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin