Elkészítés: A combokat csontozzuk ki: egy hegyes, éles késsel vágjuk be a csont mentén, majd szúrjunk alá, és óvatosan végigvágva emeljük ki a csontot. Így nem marcangolódik össze a hús.
A kicsontozott combokat ízlés szerint sózzuk meg, majd az enyhén besózott és borsozott, csirkemájat fektessük bele a csont helyére. Ezután ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, tekerjük be a vékonyra leszeletelt császárszalonnával, hústűvel szúrjuk át, hogy sütés közben szépen egyben maradjon.
A tepsit kenjük ki a margarinnal, helyezzük egymás mellé a combokat, öntsük alá a bort, majd fóliával fedjük le a tepsi tetejét.
Helyezzük előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten kb. 1 óra alatt pároljuk puhára, majd vegyük le a fóliát, és süssük szép pirosra.
Amíg a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerint köretet. Én rizi-bizit készítettem, de rizzsel vagy krumplipürével is tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre