Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Májjal töltött burgonyakosárka

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya
  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 pohár tejföl
  • 60 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • bors
  • paprika
  • paradicsom

Elkészítés

    Elkészítés: A burgonyát sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk és áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojásokat, majd az egészet jól összegyúrjuk.

    A tésztából 6-8 cm-es vastagságú hengert formálunk, és 2 centiméter vastag lapokra vágjuk. Mindegyik lapocska közepét benyomkodjuk az ujjunkkal, hogy kosárka formája legyen.

    Kivajazott tepsibe, szorosan egymás mellé rakjuk, azután megsütjük.

    A csirkemájakat csíkokra vágjuk, azután az üvegesre pirított hagymával, sóval, borssal, paradicsommal, paprikával ízesítve az olajon megpirítjuk.

    A kisült kosárkákat megtöltjük a pirított májjal, a tetejére 1-1 kanál tejfölt, reszelt sajtot szórunk. Ismét visszatoljuk a sütőbe, és ráolvasztjuk a sajtot.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin