A burgonyát héjában megfőzzük. Meghámozzuk, félbevágjuk, belsejét kiskanállal kikaparjuk úgy, hogy 4-5 mm-es pereme maradjon. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott májat, borsozzuk, 4-5 percig kevergetve pirítjuk. Meghintjük a pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsompürét, pici vizet és még egyszer felforraljuk. A tűzről levéve a puha májat villával összetörjük, majd összekeverjük a főtt burgonya kivájt belsejével. Sózzuk és a burgonya üregeibe töltjük. Tűzálló tálba egymás mellé helyezzük. Meglocsoljuk kevés tejföllel, meghintjük a reszelt sajttal és forró sütőben 10 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre