Keress receptre vagy hozzávalóra

Májjal töltött burgonya fokhagymamártással

default user icon
4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 80 dkg nagy szemű burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 50 dkg pulykamáj
  • 10 dkg paradicsom
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • erős paprika, ízlés szerint
  • 1 csomag mozzarella
  • A fokhagymás mártáshoz:
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 2 dkg liszt
  • 2 dl húsleves, kockából
  • 1 kávéskanál vágott petrezselyem
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

    Előkészítés: A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A burgonyákat megtisztítjuk, megmossuk, és hosszában kettévágjuk. Alaposan kikaparjuk kanállal vagy karalábévájóval. Tepsibe tesszük, és a sütőben 10-15 percig sütjük. Közben a hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A májat megmossuk, kockákra vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, felkockázzuk.

    Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, kicsit megpirítjuk benne a hagymát, majd rátesszük a májat. Pirítjuk 3-4 percig. Rátesszük a paradicsomot, a fűszereket, jól elkeverjük és sózzuk. A sütőt tovább melegítjük 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat). Ezt a tölteléket a sütőből kivett burgonyákba töltjük, tetejükre 1-1 szelet mozzarellát teszünk, és a sütőbe visszatéve még 5-10 percig sütjük.

    A fokhagymamártás: Amíg sül a burgonya, elkészítjük a mártást. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A vajat felolvasztjuk, rátesszük a lisztet, és habzásig hevítjük. Elkeverjük a fokhagymával, picit várunk, és felöntjük a levessel. Sózzuk, habverővel simára keverjük, 3-5 percig forraljuk, majd beletesszük a petrezselymet és a tejszínt. Összeforraljuk, és az elkészült burgonya mellé tálaljuk.

    Munka: kb. 45 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
    1 adag: 679 kcal (mártással)

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin