Májgombóc leves

Hozzávalók

  • Alaplé:
  • 5 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • fél zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • fél marék egész bors
  • 2 szem köménymag
  • 1 kg csirke szárny, vagy comb.
  • Májgombóc:
  • 1/2 kg csirkemáj
  • 5 db tojás
  • 1/2 kg szárított kenyér
  • zsemlemorzsa, amennyit felvesz
  • petrezselyem, só, bors, ízlés szerint.

Elkészítés

    1. Az alaplé hozzávalóit legalább 3 órán keresztül lassú tűzön főzzük, majd leszűrjük.
    2. A májgombóchoz a vízben áztatott kenyeret, a nyers csirkemájat, a tojást és a fűszereket egy megfelelő edényben botmixerrel alaposan pépesítjük, majd fasírt méretű gombócokat gyúrunk belőle.
    3. Ezután a gombócokat, 2 evőkanál sóval és 1 evőkanállal borssal fűszerezett, bőséges vízben, 20 percig főzzük.
    4. A végén, a megfőtt gombócokat és az elkészült alaplét tányérunkba merjük és friss petrezselyemmel díszítjük.

    Recept és fotó: Yellow Zebra Bár & Bistro

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek