Májgaluskaleves

default user icon
8 4.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • májkrém
  • 1 egész tojás
  • liszt
  • morzsolt majorána
  • bors
  • ételízesítő
  • petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: Az 1 evőkanál ételízesítőt 1 liter forrásban lévő vízbe teszem, kb. 5-8 percig forralom. Közben a májast krumplinyomóval összetöröm, hozzáadom a fűszereket és a tojást, annyi lisztet keverek bele, hogy az állaga kanállal szaggatható legyen. Amikor a gombóckák a víz tetejére jönnek - kb. 5 perc -, kész a leves. A tűzről levéve meghintem apróra vágott petrezselyemmel. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Mióta először elkészítettem, azóta gyakran főzök, mert nagyon gyors.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Fülöp Sándor 2 évvel ezelőtt
Menüben: 2014 09. hét. Üdv, Nani.
B. Erika 3 évvel ezelőtt
Mától ez az étel is egy kedvenc! Nagyon finom és különleges.jhb7
herke dora 7 évvel ezelőtt
:)) Ha tudnatok epp most keszultem kidobni egy darab kenomajast!!! Fuszeresebb mint amit megszoktunk es nem ettuk , es en mar annyit gondolkodtam mibol van a majgomboc...el se hittem volna hogy ennyire egyszeru, nagyon szepen koszonom :)
pakok8 7 évvel ezelőtt
(Smire1-nek) nekem nagyon tetszett, hogy vállaltad: anyukádtól úgy tanultad. Szupi vagy... különbön tényleg nagyon jó a recept, bármivel fel lehet tuningolni, ünnepivé lehet varázsolni.
Török Marianna 7 évvel ezelőtt
Nálunk a zöldség nem hiányozhat, ezért pici oliván megfuttattam vékony karikára vágott répát (3at), karikakára vágott gyökeret (2-t),1 zsenge karalábét, majd leheletnyi lissztel megszórtam, picit megpirítottam, majd jöhet a lé, mire elkészítettem a málgaluskát, meg is puhult a zöldség.
Jucuska01 7 évvel ezelőtt
Tényleg nagyon gyorsan elkészült. Pont ilyen receptet kerestem. Én is kockából készítettem, a galuskát pedig "smire1" leírása alapján készítettem, bár nekem több liszt ment hozzá.
Csörsz Tünde 7 évvel ezelőtt
Ha gyors levest kell főzni én is sűrűn folyamodom ehhez a megoldáshoz, vagy a kukorica leveshez, ami szintén 10 perc. Anyukám úgy tanította, hogy a marhamájkrémhez 1 tojást teszünk, +1 ek. liszt és 1 ek. búzadara, meg fűszerek. A levest én is kockából főzöm hozzá, vagy a megmaradt húslevest használom fel.
Judit 9 évvel ezelőtt
Zsenialis!!! 15 perc alatt leves a csaladnak, es mar el is mosogattam! :) Annyit valtoztattam, hogy nagyon jo minosegu, fuszerezett kenomajasbol csinaltam,( ez volt itthon, epp nem ette senki, sajnaltam volna kidobni) szinte alig kellett utana izesiteni, es ket tojas ment meg bele, plusz a liszt. Ja, az alaplebe tettem 2 tyukhusleves kockat, pici szerecsendiot, es szaritott lestyant. Jo sok petrezselyemmel meghintettem. Nyami!!!!!

Hasonló Receptek