Elkészítés: A szalonnát felkockázzuk, zsírját kisütjük, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és a karikára vágott kolbászt, és 1-2 perc után a kimosott savanyú káposztát is hozzákeverjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy jócskán ellepje.
Fűszerezzük borssal, majorannával. Az ételízesítő mennyisége attól függ, mennyire sós a szalonna és a káposzta.
40 percig fedő alatt főzzük, majd beletesszük a rizst, összekeverjük, és még 5 percig főzzük, majd a tűzhelyről levéve lefedve állni hagyjuk kicsit, hogy a rizs megdagadjon. Akkor jó, ha úgy eltaláljuk a víz mennyiségét, hogy a rizs felszívja az összes levet, de túl száraz se legyen.
Ízlés szerint tálalhatjuk tejföllel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre