Elkészítés: A tojást megfőzzük, megpucoljuk, kettévágjuk. A sárgáját kiszedjük, villával összetörjük, amiből egy keveset hagyunk a díszítéshez. A nagyobb rész sárgáját összekeverjük a főtt, darált csirkemájjal vagy a májkrémmel, sóval, borssal, mustárral, a 3 dkg vajjal. A tojásokat ezzel a masszával egyenként megtöltjük.
A tartármártáshoz a 2 tojássárgáját 2 kanál olajjal sűrűre keverjük. Csipet sót adunk hozzá, majd ízlés szerint fehérborsot és 2 kanál mustárt. Jól kikeverjük 2 kanál porcukorral, 2 dl tejföllel és 1 dl fehérborral vagy 2 kanál citromlével, és fél órára hűtőbe tesszük.
Jénai tálba sorba rakjuk a töltött tojásokat. a tármártással leöntjük úgy, hogy a tojások tetejét ne kenjük össze.
Az összetört, félretett tojássárgájával díszítjük, a mártásra és a kiálló tojásokra szórva. A tojások tetejére pici pirosaranyat is nyomhatunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre