Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Májas-tojásos rakott kenyér

MME MME
4/5
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg tetszőleges máj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 8 tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • erős paprika, ízlés szerint
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 1 bagett vagy szendvicskenyér

Elkészítés

Előkészítés: A májat megmossuk, kivágjuk a nagyobb ereket, a májat vékony csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Keményre főzünk 4 tojást, majd lehűtjük, meghámozzuk, karikára vágjuk.

Elkészítés: A forró olajon megfuttatjuk a hagymát. Rátesszük a májat, megpirítjuk. Borsozzuk, megszórjuk a majoránnával, erős paprikával, és pár percen át pároljuk. Amikor a máj még kellően szaftos, levesszük a tűzről, rászórjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, megsózzuk. Finomra ledaráljuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kevés vajjal kivajazunk egy hőálló tálat, a többi vajat belekeverjük a májkrémbe. A tojásokat felverjük a tejjel és kevés sóval. Felszeleteljük a kenyeret, a szeletek egy részét megmártjuk a tojásos tejben, kibéleljük vele a tálat, arra rétegezzük a májkrémet. Rárendezzük a karikára vágott főtt tojást, és betakarjuk a maradék, tojásos tejben áztatott kenyérrel. Ha maradna a felvert tojásból, akkor locsoljuk rá! A sütőben pirosra sütjük. Felszeleteljük, tálaljuk. Zöldfűszerrel ízesített tejfölt is kínálhatunk hozzá.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 adag: 882 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss