Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Májas sajttekercs

MME MME
1 4/5
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát csíkokra vágom, és serpenyőbe téve üvegesre olvasztom. A vöröshagymát ebben a zsiradékban megfonnyasztom. A zöldpaprikát apró darabokra vágva szintén hozzáadom, a májat vékony csíkokra vágva hozzákeverem, és majorannával, borssal ízesítem. Kb. 20 percig párolom-sütöm. Amikor a máj megsült, leveszem a tűzről, és hagyom kihűlni. Megsózom, turmixba teszem az 5 dkg vajjal és pépesítem. Amikor ezzel készen vagyok, kiterítek egy nagyobb alufóliát. A sajtot lereszelem, és egy teflon edényben állandóan kevergetve felolvasztom kb. 5 perc alatt. Rögtön az alufóliára teszem és kinyújtom. Rákenem a pépesített májat apránként, majd szorosan feltekerem. Alufóliába betekerem és a hütőbe rakom egy napra. Szeletelve tálalom.

Megjegyzés

Egyébként a fantáziád szab határt, hogy mit teszel tölteléknek a sajtba.
Lehet tojás, zöldség, sonka, körözött...
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss