Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Májas rakott karaj gazdagon

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 12 személynek:
  • 12 szelet csontozott karaj
  • 15 db csirkemáj
  • 8 db zsemle
  • 10 db tojás
  • bors
  • olaj
  • ételízesítő
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

    Elkészítés: A hússzeleteket sózzuk, enyhén borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, és forró olajon szép pirosra elősütjük.

    A visszamaradt olajon elősütünk 12 db-ot a májból, és a hússal együtt félretesszük.

    A maradék olajra elkaparjuk a megmaradt 3 db májat, kicsit elősütjük, megszórjuk lehetőleg friss petrezselyemzölddel.

    Beáztatjuk a zsemléket, jól kicsavarjuk, ízlés szerint sózzuk, kb. fél mokkáskanálnyi borssal, ételízesítővel ízesítjük, hozzáadjuk a 10 db tojást, beletesszük az elkapart májat a zsiradékkal együtt, csak egy picit hagyunk belőle, megkenni a töltelék tetejét, és összekeverjük. Ha szükséges, utána ízesíthetjük!A tölteléket 4 részre osztjuk.

    Egy mély, kb. 25x35 cm méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, kikenjük olajjal, és rárakjuk az első adag tölteléket, ellapogatjuk, erre helyezünk 6 szeletet a karajból. Ezen elosztjuk a következő adag tölteléket, majd rárakjuk a 12 db májat. Ezt betakarjuk a következő adag töltelékkel, rárakjuk a maradék 6 szelet karajt, és betakarjuk a megmaradt töltelékkel.

    Kicsit megkenjük a maradék olajjal a töltelék tetejét, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 50 percig sütjük, majd magasabb fokozaton kb. 10 percig pirítjuk, hogy szép piros legyen a teteje.

    Ha megsült, kicsit hűlni hagyjuk, majd ráfogunk a tepsire egy húsvágó deszkát vagy tálcát, és jól rászorítva ráfordítjuk a kész hústortát. Óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, vissza lehet fordítani, de nem szükséges. Középen hosszában kettévágjuk, és tetszés szerinti szeleteket vágunk belőle.

    Tetszőleges körettel tálalható, hidegen és melegen is nagyon finom.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin