Elkészítés: A hússzeleteket sózzuk, enyhén borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, és forró olajon szép pirosra elősütjük.
A visszamaradt olajon elősütünk 12 db-ot a májból, és a hússal együtt félretesszük.
A maradék olajra elkaparjuk a megmaradt 3 db májat, kicsit elősütjük, megszórjuk lehetőleg friss petrezselyemzölddel.
Beáztatjuk a zsemléket, jól kicsavarjuk, ízlés szerint sózzuk, kb. fél mokkáskanálnyi borssal, ételízesítővel ízesítjük, hozzáadjuk a 10 db tojást, beletesszük az elkapart májat a zsiradékkal együtt, csak egy picit hagyunk belőle, megkenni a töltelék tetejét, és összekeverjük. Ha szükséges, utána ízesíthetjük!A tölteléket 4 részre osztjuk.
Egy mély, kb. 25x35 cm méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, kikenjük olajjal, és rárakjuk az első adag tölteléket, ellapogatjuk, erre helyezünk 6 szeletet a karajból. Ezen elosztjuk a következő adag tölteléket, majd rárakjuk a 12 db májat. Ezt betakarjuk a következő adag töltelékkel, rárakjuk a maradék 6 szelet karajt, és betakarjuk a megmaradt töltelékkel.
Kicsit megkenjük a maradék olajjal a töltelék tetejét, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 50 percig sütjük, majd magasabb fokozaton kb. 10 percig pirítjuk, hogy szép piros legyen a teteje.
Ha megsült, kicsit hűlni hagyjuk, majd ráfogunk a tepsire egy húsvágó deszkát vagy tálcát, és jól rászorítva ráfordítjuk a kész hústortát. Óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, vissza lehet fordítani, de nem szükséges. Középen hosszában kettévágjuk, és tetszés szerinti szeleteket vágunk belőle.
Tetszőleges körettel tálalható, hidegen és melegen is nagyon finom.