Májas és véres hurkával töltött gombafejek bacon köntösben

Hozzávalók

  • 4 db nagy csiperke gomba
  • 14 dkg májas hurkafelvágott
  • 10 dkg véres hurkafelvágott
  • 4 szelet bacon
  • 10 dkg rizs
  • 5 dkg zöldborsó
  • őrölt fekete bors
  • olívaolaj
  • 2 db burgonya
  • 1 db paradicsom

Elkészítés

    1. A rizst előző este beáztatjuk, a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és előfőzzük.
    2. A gombát megpucoljuk, a gombakalapokat beletesszük egy serpenyőbe, rárakjuk a felkarikázott hurkát, beletekerjük a baconbe, sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá olajat. Mellérakjuk a gombatörzseket és a krumplikat. Beletesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és légkeverésen 30 percig sütjük, majd, ha van grillfokozat, 200 C fokon azzal pirítjuk.
    3. A rizst mikróban megpároljuk (600 W-on 7 percig, majd 180 W-on 15 percig). Az utolsó 10 percben beletesszük a borsót. Sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá olívaolajat, összekeverjük. A gombafejekkel együtt tálaljuk.

Megjegyzés

Minimális munkával készülő finomság.

Sinka Endre
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin