Előkészítés: A csirkemájat és a petrezselymet felaprítjuk. A töltelékhez kikeverjük a csirkemájat, a petrezselymet, a zsemlemorzsát, a brandyt és ízlés szerint rozmaringot és kakukkfüvet. A csirkemell bőrét elemeljük a húsról, zsebet formálunk, beletöltjük a tölteléket, majd kívülről besózzuk. A sütőt előmelegítjük 240 fokra.
Elkészítés: A 2 evőkanál vajat megolvasztjuk, megforgatjuk benne a csirkemelleket, majd 20 percig sütjük a sütőben. Ne süssük túl! A szószhoz a maradék 1 evőkanál vajat megolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, felöntjük a csirkelevessel, és felforraljuk. Lassú tűzön hozzáadjuk a tejszínt, ízlés szerint fűszerezzük, és szerecsendiót adunk hozzá. A húst kicsit hűlni hagyjuk, óvatosan felszeleteljük, és tálon egymás mellé helyezzük. A szósszal leöntve tálaljuk. Burgonya, rizs, apróra vágott snidling illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre