Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Máj pataki tálban

MME MME
3 2/5
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A Pataki-tálat beáztatjuk 10 percre, utána kikenjük a
zsíradékkal. A krumplit, májat, hagymát, fokhagymát felszeleteljük, és a
következő sorrendben kezdjük el berakni a tálba: 1 sor krumpli, 1 sor máj, hagyma, fűszerek. Ezt annyiszor ismételjük, amíg van alapanyag (úgy, hogy a tetejére krumpli kerüljön). Az utolsó krumpliréteg minden darabját megkenjük zsírral, és megfűszerezzük. 2 dl hideg vizet öntünk alá az edény belső falán lecsurgatva. Hideg sütőbe tesszük, megsütjük.

Megjegyzés

Ha teszünk bele kolbászkarikákat, és 3-4 bazsalikomlevelet, illetve a vizet száraz vörösborral pótoljuk, még finomabb az étel. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss