Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Máj kapros túrós tésztával

default user icon
1.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • csirkemáj
  • tészta (fodros kocka vagy darabolt széles metélt)
  • tehéntúró
  • juhtúró
  • tejföl
  • kapor
  • hagyma
  • olaj
  • pirospaprika
  • majoranna

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztát felteszem sós vízbe főni. Egy hagymát apró kockára vágok és olaj on megdinsztelem, majd pirospaprikát szórok rá. Ráteszem a körülbelül 2 cm-s darabokra vágott májat, megszórom majorannával, öntök bele egy kevés vizet és fehéredésig sütöm. Óvatosan megsózom, mert majd a juhtúró is sós lesz. Összekeverem a tejföl t, a túrót, a juhtúrót (a kétféle túrót fele-fele arányban) és a kaprot egy külön tálban. (Ezekből attól függ a mennyiség, hogy mennyi tésztát és májat használunk.) Ha kész a tészta, akkor összekeverjük ezzel a túrós keverékkel. Ha nem érezzük elég sósnak, akkor megsózzuk. Fogunk egy kis tepsit, beletesszük a tészta felét, rá a májat és arra a tészta másik felét. Sütőben nagyjából 30 percet sütjük 220 fokon. A végén akár sajtot is reszelhetünk rá.

Megjegyzés

Én fél zacskó tésztából csináltam, amihez nem vettem meg egy 25 dkg-os túrót, hanem most egy doboz cottage cheese-zel csináltam, juhtúró helyett pedig kb. 125 g feta sajtot tettem bele és egy kis doboz tejfölt. Nálunk ez a mennyiség bő 2 adagnak számít.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin