Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Japán fondü (Shabushabu)

MME MME
5/5
30 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Előkészítése: A borjúhúst 2-3 órára tegyük a mélyhűtőbe. A shitaké gombát fél órára áztassuk be forró vízbe. A kínai kelt vágjuk vékony csíkokra. A sampinyont tisztítsuk meg, és szeleteljük fel vékonyan. Hámozzuk meg a tormát, 10 dekányit vágjunk gyufa méretűre. Mossuk meg és csepegtessük le a spenótot, vágjuk csíkokra. A kínai tésztát forrázzuk le, majd ollóval vágjuk apróra. Az előkészített hozzávalókat rendezzük csinosan egy nagy tálra.
A citromlevet, a szójaszószt és 3 evőkanál vizet keverjünk össze, majd tegyük egy kis tálkába.
A maradék tormát reszeljük le. Tisztítsuk meg a hagymát, és szeleteljük vékonyra. Mindkettőt tegyük külön-külön kis tálkába.
Egy teflon serpenyőben pirítsuk meg a szezámmagot zsiradék nélkül, majd zúzzuk össze egy mozsárban. Keverjük hozzá a szójababkrémet, az ecetet, a mustárt, és ezt is tegyük tálkába.
A húst szeleteljük fel hajszálvékonyan, és rendezzük el egy tálra.
A húslevest felforraljuk, a fondü-égőre helyezzük, köré tesszük a húst, a zöldségeket és a szószokat. Mindenki kedve szerint válogat az alapanyagokból, a drótkosárba teszi, majd a húslevesben megpárolja. A szószokkal ízesítjük ízlés szerint.

Ezek is érdekelhetnek

Friss