A húst megtisztítjuk, alaposan kiklopfoljuk, sózzuk, majd lisztbe mártjuk. Egy kiolajozott serpenyőben fedő alatt készre sütjük! Vigyázzunk, hogy nagyon ne piruljon le, mert még a hús grillezve is lesz!
A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk, sóval, borssal, oregánóval, majorannával, ételízesítővel ízesítjük, és kevés olajon fedő alatt pároljuk.
Majd elkészítem a besameles öntetet:
A tejet felforralom, majd félreteszem. A vajat felolvasztom és a lisztet ráteszem, állandó kevergetés mellett arany színűre pirítom, majd apránként ráöntöm a tejet. Egyfolytában kevergetem, mert hamar összecsomósodhat.
Amikor egynemű lesz az egész, és nem csomós, akkor még egy kicsit kevergetem a tűz fölött, hogy kifőjön belőle a liszt.
A húsokat egyenként tepsire teszem, és rárakok mindegyikre egy szelet gépsonkát, arra kis halom gombát teszek, és öntök rá besamelt, majd szórók rá sajtot.
Sütőben aranyszínűre grillezem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre