Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyaróvári karaj besameles öntettel

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • A húshoz:
  • 0, 5 kg csont nélküli karaj
  • 4 db csiperkegomba
  • 20 dkg sajt
  • 20 dkg gépsonka
  • liszt
  • őrölt fekete bors
  • oregánó
  • majoranna
  • ételízesítő
  • A besameles öntethez:
  • 2 evőkanál margarin
  • 2 evőkanál liszt
  • 0, 5 liter tej

Elkészítés

A húst megtisztítjuk, alaposan kiklopfoljuk, sózzuk, majd lisztbe mártjuk. Egy kiolajozott serpenyőben fedő alatt készre sütjük! Vigyázzunk, hogy nagyon ne piruljon le, mert még a hús grillezve is lesz!

A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk, sóval, borssal, oregánóval, majorannával, ételízesítővel ízesítjük, és kevés olajon fedő alatt pároljuk.

Majd elkészítem a besameles öntetet:

A tejet felforralom, majd félreteszem. A vajat felolvasztom és a lisztet ráteszem, állandó kevergetés mellett arany színűre pirítom, majd apránként ráöntöm a tejet. Egyfolytában kevergetem, mert hamar összecsomósodhat.

Amikor egynemű lesz az egész, és nem csomós, akkor még egy kicsit kevergetem a tűz fölött, hogy kifőjön belőle a liszt.

A húsokat egyenként tepsire teszem, és rárakok mindegyikre egy szelet gépsonkát, arra kis halom gombát teszek, és öntök rá besamelt, majd szórók rá sajtot.

Sütőben aranyszínűre grillezem.

Megjegyzés

Nagyon egyszerű, de mégsem mindennapi étel ez. Sokan félnek nekiállni, mert azt gondolják, hogy macerás, pedig nem. :)

A besamelmártás, ha véletlen becsomósodik, akkor sem kell félni, mert levesszűrön át lehet nyomni a kisebb csomókat.

Én a besamelhez is kevertem sajtot akkor, amikor forró volt az öntet, és megolvadt benne a sajt. - Dorcikaa

Ezek is érdekelhetnek

Friss