Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Magyaros zöldbableves

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg sertéshús
  • 5 ek olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 30 dkg zöldbab
  • 2 db sárgarépa
  • bors
  • liszt
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

    1. A húst felaprítjuk, és 3 ek olajon félpuhára pirítjuk.
    2. A hagymát finomra aprítjuk. A babot megtisztítjuk, és 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A répát tisztítás után felkarikázzuk.
    3. Az olajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a húst, babot és a sárgarépát. Megsózzuk, megborsozzuk, majd meghintjük a liszttel. 1 percig pirítjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával. Jól elkeverjük, és felöntjük kb. 1 liter vízzel. Addig főzzük, amíg az összes zöldség és a hús meg nem puhul. Végül megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.

      A legjobb receptek zöldbabbal >>> 

      Zöldségleves receptek >>> 

      SERTÉSHÚSOS RECEPTEK >>> 

Megjegyzés

Tartalmasabb, ha apró galuskát is szaggatunk bele. A zöldbablevest felszeletelt gombával, kockára vágott újkrumplival is gazdagíthatjuk, de tehetünk bele felszeletelt virslit is.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin