Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyaros zöldbabfőzelék

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot megtisztítjuk, végeit eltávolítjuk, és 2-3 cm-es darabokra vágjuk, megmossuk. Kb. 1 liter vízben feltesszük főni. Ízesítjük sóval, ételízesítővel, babérlevéllel, és beletesszük egészben a vöröshagymát. Puhára főzzük (kb. 20 perc), majd a hagymát eltávolítjuk.
  2. A lisztből az olajjal vagy zsírral rántást készítünk. Egy perc pirítás után tegyük bele a zúzott fokhagymát. A tűzről félrehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát, 1 dl vízzel és tejföllel simára keverjük, és berántjuk a főzeléket. 5 percig forraljuk. Pici ecettel és cukorral még ízesítjük.

TEJFÖLÖS KRUMPLIFŐZELÉK FASÍRTTAL 

A LEGEGYSZERŰBB ZÖLDBORSÓFŐZELÉK 

 

Megjegyzés

Én debreceni pörkölttel tálaltam, de sült oldalassal, fasírttal is szoktam készíteni. - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek

Friss