Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Magyaros zöldbabfőzelék

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 3 db babérlevél
  • ételízesítő
  • ecet ízlés szerint
  • A rántáshoz:
  • 8 dkg finomliszt
  • 8 dkg zsír vagy olaj
  • kb. 4-5 dl víz
  • 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika

Elkészítés

    Elkészítés: A zöldbabot megtisztítjuk, végeit eltávolítjuk, és 2-3 cm-es darabokra vágjuk, megmossuk. Kb. 1-1,5 l vízben feltesszük főni. Ízesítjük sóval, ételízesítővel, babérlevéllel, és beletesszük egészben a vöröshagymát, valamint a zúzott fokhagymát. Puhára főzzük (kb. 45 perc), majd a hagymát eltávolítjuk.

    A lisztből az olajjal vagy zsírral rántást készítünk, a tűzről félrehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát, a hideg vízzel simára keverjük, és berántjuk a főzeléket. A tejfölt is hozzákeverjük, ha kell, pici ecettel még ízesítjük.

Megjegyzés

Én debreceni pörkölttel tálaltam, de sült oldalassal, fasírttal is szoktam készíteni.

szilviamalmos
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin