Magyaros töltött sertéskaraj

Hozzávalók

  • 4 szelet csont nélküli karaj nagyobb
  • 4 db natúr medvesajt
  • 10 dkg gyulai kolbász
  • 2 db lilahagyma
  • 1 db csípős zöldpaprika
  • bors
  • sertéssült fűszersó
  • A panírozáshoz:
  • 20 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • Sütéshez:
  • kb. 5 dl olaj

Elkészítés

    1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk-borsozzuk, és megszórjuk a sertéssült fűszersóval.
    2. Elkészítjük a tölteléket: a kolbászt apró kockákra vágjuk és a villával szétnyomkodott medvesajthoz keverjük. A lilahagymát és a zöldpaprikát karikákra vágjuk.
    3. A kiterített hússzeletek egyik oldalára néhány karika lilahagymát rakunk, majd a sajtos, kolbászos töltelékből halmozunk rá. Ezután néhány karika csípős paprikával befedjük, végül a hús másik felét ráhajtjuk, és hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük, hogy ne nyíljon szét. A betöltött karajszeleteket kívülről is megszórjuk a fűszersóval.
    4. Ezután a szokásos módon bepanírozzuk a húsokat (liszt-tojás-zsemlemorzsa). Fontos, hogy a húsokat ne magas lángon süssük, mert akkor belül nem fog átsülni rendesen! Tehát közepes lángon, bő olajban megsütjük a bepanírozott töltött karajszeleteket. Frissen tálaljuk, bármilyen tetszés szerinti körettel. Nálam a köret sörös hagymás tepsis burgonya volt.

Megjegyzés

Ha szeretnél egy különlegesebb rántott húst készíteni, akkor érdemes változtatni és egy ízletes, magyaros tölteléket kipróbálni.

Malmos Szilvia
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin