Magyaros töltött paprika

default user icon
4 4.9/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 közepes paprika
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szál zellerzöld
  • 1 evőkanál olaj
  • 40 dkg darált hús (sertés, marha, pulyka)
  • 8 dkg rizs
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál édesnemes pirospaprika
  • 1 l paradicsom ivólé vagy 10 dkg sűrített paradicsom
  • 1 kávéskanál cukor
  • 3 evőkanál (rizs)liszt
  • néhány szál petrezselyem

Elkészítés

    Előkészítés: Nem túl húsos, kerekded végű paprikákat vásárolunk, megmossuk, kicsumázzuk őket, az ereket és magokat eltávolítjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A zellerzöldet leöblítjük.
    Elkészítés: A töltelékez megfonnyasztjuk a hagymát az olajban. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a darált húst, a rizst, a tojást, a pirospaprikát, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót és borsot, alaposan összedolgozzuk, és a paprikákba töltjük (nem túl szorosan, mert főzés közben a rizs megdagad, és szétrepednek a paprikák). A paradicsomlét (vagy az 1 l hideg vízzel elkevert, sűrített paradicsomot) 1 kávéskanál sóval, a cukorral és a zellerzölddel felforraljuk. Beletesszük a paprikákat, és mérsékelt tűzön, félig lefedve puhára főzzük (kb. 30 perc). Nem kevergetjük, csak meg-megrázogatjuk a lábast! A paprikákat óvatosan, szűrőkanállal kiemeljük a paradicsomléből, a zellert kidobjuk. A rizslisztet simára keverjük 2 dl hideg vízzel, a paradicsomhoz adjuk, és 5 percig szelíden forraljuk. Visszatesszük a mártásba a paprikákat, éppen csak összeforraljuk, ízlés szerint utánasózzuk, végül mély tálba szedjük, és petrezselyemmel díszítjük. Sós vízben főtt, burgonyát, tejfölt kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés

Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 360 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Prohászka Béláné 3 évvel ezelőtt
NAGYON FÍÍÍÍÍÍÍÍÍNOM! Sok zellerrel! A par. leves is attól az igazi, kicsit tovább kell főzni, ha gumóbal készíted, de attól az igazi. És sok-sok hagymával, foghagymával, borssal a töltelék, s többször fognak kérni. És nem burgonyával, sűrű par.mártással az igazi!!!!!!!!!!!!!!!
Bartaloš Mónika 5 évvel ezelőtt
Elkészítettem,igaz hogy zellerzöld nélkül,de ígyis isteni lett!!!
Judit 6 évvel ezelőtt
A recept alapján elkészítettem életem első töltött paprikáját. :-) Nagyon finom lett! Köszi a receptet!
Csapó Judit 9 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett, köszönjük a receptet! :-)

Hasonló Receptek

Magazin