Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Magyaros tökfőzelék

default user icon
3 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb gyalult tök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál fűszerpaprika
  • bors
  • 1 csokor kapor
  • 1 pohár 20%-os tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • esetleg tejszín
  • pár csepp ecet

Elkészítés

    Elkészítés: Az apróra összevágott vöröshagymát üvegesre pirítom kevés étolajon. Lehúzom a tűzről, és belekeverem a pirospaprikát, pici vízzel felengedem. Mikor zsírjára visszasült a hagyma, belteszem a gyalult tököt, és főzőm, de nem teljesen puhára! Sózom, picit borsozom. A tejfölből és a lisztből habarást készítek, és ezzel besűrítem a tököt. A habarással együtt teszem bele a vágott kaprot, de ekkor már épp csak összerottyantom. Kevés tejszínt is lehet bele végül keverni, no meg a pár csepp ecetet.

Megjegyzés

Én minden *piros* főzeléket ezzel a módszerrel csinálok, tehát pörköltösen, aztán tejfölös-lisztes habarás, vízzel nem is nagyon öntöm fel. Nincs rántás, és egy edényben elkészül.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ZsuzsiB
Köszi a receptet, nagyon finom lett, de én is csatlakozom ollo nénihez, hogy egy kis viz kellene alaja.
karcsababy
Én is pörköltalapra teszem a besózott, kinyomkodott tököt, de Édesanyámtól úgy tanultam, hogy ilyenkor kell rá tenni 1 doboz kefírt, hogy a tök szét ne essen. Így későbbiekben elkerülhető az ecet. A kefír sokkal egészségesebb ráadásul. Még ízesítem vegetával, és lisztes-tejfölös habarással sűrítem. Nagyon finom.
ollo_neni@yahoo.com
A tokot be szoktam sozni, es fozes elott kicsit kinyomkodni, mielott a hagymas zsirra teszem. Kis viz nem art alaja. A tobbi ok.

Hasonló Receptek

Magazin