Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyaros tökfőzelék

MME MME
3 5/5
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az apróra összevágott vöröshagymát üvegesre pirítom kevés étolajon. Lehúzom a tűzről, és belekeverem a pirospaprikát, pici vízzel felengedem. Mikor zsírjára visszasült a hagyma, belteszem a gyalult tököt, és főzőm, de nem teljesen puhára! Sózom, picit borsozom. A tejfölből és a lisztből habarást készítek, és ezzel besűrítem a tököt. A habarással együtt teszem bele a vágott kaprot, de ekkor már épp csak összerottyantom. Kevés tejszínt is lehet bele végül keverni, no meg a pár csepp ecetet.

Megjegyzés

Én minden *piros* főzeléket ezzel a módszerrel csinálok, tehát pörköltösen, aztán tejfölös-lisztes habarás, vízzel nem is nagyon öntöm fel. Nincs rántás, és egy edényben elkészül. - MME

Ezek is érdekelhetnek