Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Magyaros tökfőzelék sült kolbásszal

Hozzávalók

  • 2 kg tök (fagyasztott)
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 szál sütni való kolbász
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 ek édesnemes paprika
  • 2 tk kapor
  • 1 doboz tejföl (kicsi)
  • 2 ek liszt
  • olaj vagy kókuszzsír
  • víz

Elkészítés

    1.

    Pucoljuk meg, majd aprítsuk fel a vöröshagymát és a fokhagymát. Egy fazékban hevítsünk olajat vagy kókuszzsírt, és pirítsuk benne üvegesre a vöröshagymát. Húzzuk le a tűzről, és szórjuk meg pirospaprikával, majd öntsünk rá fél deci vizet, és keverjük el. 

    2.

    Ezután tegyük bele a fagyasztott tököt (jó, ha előtte kiolvasztjuk, de fagyottan is beletehetjük) és a fokhagymát. Ha felolvadt a tök, forraljuk fel. Adjuk hozzá a kaprot, és ízlés szerint ízesítsük sóval.

    3.

    Amíg a fő a tök, készítsük el a kolbászt. Tegyük egy hőálló tálba a kolbászokat, öntsünk alá egy pohár vizet, majd 180-200 fokon 30-40 perc alatt süssük készre.

    4.

    A főzelék habarás nélkül is elég sűrű lesz (mivel nem tettünk hozzá vizet), de aki szeretné, tejfölös habarással besűrítheti. (Ehhez egy kis pohár tejfölbe kell 2 ek lisztet keverni, majd a főzelék forró levéből kell fokozatosan hozzákeverni, míg forró nem lesz, végül a főzelékhez adni.)

    5.

    A főzelék 30-40 perc alatt elkészül, akkor jó, ha a tök teljesen megpuhult.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin