Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyaros tökfőzelék sült kolbásszal

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

1.

Pucoljuk meg, majd aprítsuk fel a vöröshagymát és a fokhagymát. Egy fazékban hevítsünk olajat vagy kókuszzsírt, és pirítsuk benne üvegesre a vöröshagymát. Húzzuk le a tűzről, és szórjuk meg pirospaprikával, majd öntsünk rá fél deci vizet, és keverjük el. 

2.

Ezután tegyük bele a fagyasztott tököt (jó, ha előtte kiolvasztjuk, de fagyottan is beletehetjük) és a fokhagymát. Ha felolvadt a tök, forraljuk fel. Adjuk hozzá a kaprot, és ízlés szerint ízesítsük sóval.

3.

Amíg a fő a tök, készítsük el a kolbászt. Tegyük egy hőálló tálba a kolbászokat, öntsünk alá egy pohár vizet, majd 180-200 fokon 30-40 perc alatt süssük készre.

4.

A főzelék habarás nélkül is elég sűrű lesz (mivel nem tettünk hozzá vizet), de aki szeretné, tejfölös habarással besűrítheti. (Ehhez egy kis pohár tejfölbe kell 2 ek lisztet keverni, majd a főzelék forró levéből kell fokozatosan hozzákeverni, míg forró nem lesz, végül a főzelékhez adni.)

5.

A főzelék 30-40 perc alatt elkészül, akkor jó, ha a tök teljesen megpuhult.

Ezek is érdekelhetnek

Friss