Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyaros szűzérme lecsóval és burgonyával

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 4-5 személyre:
  • 45 dkg sertésszűz
  • 1 kg közepes burgonya - hámozva
  • 50 dkg színes lecsópaprika - aprítva
  • 20 dkg paradicsom - aprítva
  • 15 dkg kolozsvári szalonna - kisujjnyira aprítva
  • 2 közepes vöröshagyma - félfőre aprítva
  • 3 gerezd fokhagyma - aprítva
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • 1 kockacukor
  • A panírhoz:
  • kb. 1 bő evőkanál liszt
  • 1/2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • őrölt bors
  • kb. 4 dl olaj

Elkészítés

Elkészítés: A sertésszűzet hártyáitól megtisztítom, kb. bő ujjnyira szeletelem, enyhén klopfolom, sózom, borsozom, paprikás lisztben megforgatom, forró olajban mindkét oldalát 1-1 perc alatt megsütöm, félreteszem.

A zöldpaprikából és paradicsomból a szokásos módon lecsót készítek: a szalonnát kisütöm, majd rajta üvegesre dinsztelem a hagymát és a fokhagymát, meghintem pirospaprikával, beleöntöm az aprított paprikát, sózom, borsozom, meglocsolom a borral, fedő alatt párolom, ameddig a paprika kissé összeesik, majd ráteszem a paradicsomot, 1 kockacukrot, és fedetlenül készre párolom (kissé roppanósra hagyom a továbbsütés miatt, de ne maradjon vizenyős).

A burgonyát kb. fél cm-es karikákra vágom, piros rósejbnit sütök két részletben bő, forró olajban.

Tűzálló tálba terítem a kisült rósejbnit, enyhén sózom, ráhalmozom a lecsót, majd a hússzeletekkel befedem, fóliával betakarom, előmelegített 200 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütöm fólia alatt, majd további kb. 10 percig pirítom fólia nélkül.

Tálalás előtt pihentetem kb. 10 percig, majd paradicsommal, zöldpaprikával és reszelt sajttal díszítve tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss