Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Magyaros császárhús tepsis zöldségágyon

Hozzávalók

  • 1,5 kg császárhús (húsos szalonna)
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 kevés chili pehely
  • 1 kanál só
  • 1 kevés őrölt bors
  • 1 kevés fokhagyma-granulátum
  • 1 kevés kakukkfű (morzsolt)
  • A tepsis zöldségekhez:
  • 1, 5 kg krumpli
  • 5 db sárgarépa
  • 0, 5 zellergumó
  • 3 db petrezselyemgyökér
  • 3 fej fokhagyma
  • néhány fej vöröshagyma (ízlés szerint)
  • 1 kevés só
  • 1 kevés őrölt bors

Elkészítés

    1. A császárhússzeleteket előző este bepácoljuk a hozzávalókban felsoroltakkal: az étolajjal, pirospaprikával, a chili pehellyel, a sóval, borssal, fokhagymaporral és kakukkfűvel, majd éjszakára a hűtőbe tesszük.
    2. A körethez a zöldségeket megtisztítjuk, majd feldaraboljuk ízlés szerinti méretre. A fokhagymát félbevágjuk.
    3. A tepsi aljára egy kevés olajat locsolunk, majd rásorakoztatjuk a zöldségeket. Közéjük félbevágott fokhagymát teszünk, amit a sütés után kinyomhatunk a héjából. Sót és borsot őrlünk rá, majd a tetejére fektetjük a császár szeleteket.
    4. Lefóliázva tesszük a 180 fokos sütőbe, ahol addig sütjük míg a zöldségek megpuhulnak, és a császárszeletek is megsülnek. A sütéshez zsiradékra nincs szükség, mert a császár enged annyit, hogy szaftos lesz a tepsi tartalma.

Megjegyzés

Egyszerre sülhet tepsiben a finom, fűszeres, szaftos császárszalonna körettel együtt.

hajduistvan
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin