A császárhússzeleteket előző este bepácoljuk a hozzávalókban felsoroltakkal: az étolajjal, pirospaprikával, a chili pehellyel, a sóval, borssal, fokhagymaporral és kakukkfűvel, majd éjszakára a hűtőbe tesszük.
A körethez a zöldségeket megtisztítjuk, majd feldaraboljuk ízlés szerinti méretre. A fokhagymát félbevágjuk.
A tepsi aljára egy kevés olajat locsolunk, majd rásorakoztatjuk a zöldségeket. Közéjük félbevágott fokhagymát teszünk, amit a sütés után kinyomhatunk a héjából. Sót és borsot őrlünk rá, majd a tetejére fektetjük a császár szeleteket.
Lefóliázva tesszük a 180 fokos sütőbe, ahol addig sütjük míg a zöldségek megpuhulnak, és a császárszeletek is megsülnek. A sütéshez zsiradékra nincs szükség, mert a császár enged annyit, hogy szaftos lesz a tepsi tartalma.