Elkészítés: Az alaposan megmosott rizst és a kis kockára vágott hámozott burgonyát ételízesítővel ízesített bő fél liter vízben feltesszük főni.
Amíg a leves fő, a zsiradékból és a lisztből csipetnyi só hozzáadásával halvány zsemleszínű rántást készítünk. Amint a liszt megpirult, az edényt levesszük a tűzről, és fél mokkáskanálnyi pirospaprikát keverünk a rántásba. Hideg vízzel felengedjük, majd ugyancsak hideg 3 dl tejjel hígítjuk. Ha megfőtt a rizs és a krumpli, hozzáöntjük a rántást és a maradék tejet.
A berántott levest jól kiforraljuk, tálalás előtt apróra vágott petrezselyemlevéllel fűszerezzük. Meleg napokon kihűlve fogyasztva üdítő hatású leves.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre