Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyaros rizsleves

MME MME
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az alaposan megmosott rizst és a kis kockára vágott hámozott burgonyát ételízesítővel ízesített bő fél liter vízben feltesszük főni.

Amíg a leves fő, a zsiradékból és a lisztből csipetnyi só hozzáadásával halvány zsemleszínű rántást készítünk. Amint a liszt megpirult, az edényt levesszük a tűzről, és fél mokkáskanálnyi pirospaprikát keverünk a rántásba. Hideg vízzel felengedjük, majd ugyancsak hideg 3 dl tejjel hígítjuk. Ha megfőtt a rizs és a krumpli, hozzáöntjük a rántást és a maradék tejet.

A berántott levest jól kiforraljuk, tálalás előtt apróra vágott petrezselyemlevéllel fűszerezzük. Meleg napokon kihűlve fogyasztva üdítő hatású leves.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss