Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Magyaros palacsinta-lasagne

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg egész (vagy darált) karaj (tarja, csirke, pulyka is lehet!)
  • 1 nagy fej vörös hagyma
  • 2 duci gerezd fok hagyma
  • kb. 15-20 dkg házi kolbász (ízlés szerint)
  • 30 dkg sajt (füstölt is lehet!)
  • bors
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál tejföl
  • petrezselyem
  • A palacsintához:
  • 15 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1,5 dl szódavíz
  • 1 dl olaj
  • 2 tojás

Elkészítés

    Elkészítés: A töltelékhez az apróra vágott vöröshagymát forró olajon megdinszteljük. Beletesszük az aprított fokhagymát, majd a kisebb kockákra vágott vagy ledarált húst. Ha a hús megpirult, hozzáadjuk a széttépkedett kolbászhúst, majd tovább pároljuk fedő alatt. Ha a levét elfőtte, 1-2 dl vízzel pótoljuk. Megfőzzük kb. 15-20 perc alatt.

    Ha kész, aprítógépben kicsit ledaráljuk az egészet. Ha darált hússal készítjük, akkor nem muszáj ez a művelet, de picit azt is megdarálhatjuk, hogy simább, homogénebb legyen, a végeredmény szebb lesz.

    Lereszeljük a sajtot, a palacsintatésztát kikeverjük. A palacsintákat nagyra sütjük, mert később a tepsiben palacsintánként fogjuk rétegezni. A palacsintákat vastagabbra süssük a szokásosnál és ennél a receptnél egyáltalán nem baj, ha a hő hatására megbarnul ill. pöttyök jelennek meg rajta. Ez a mennyiség 6 lapra elég egy kis méretű tepsiben.

    Ahogy sütjük, úgy rétegezzük a tepsiben: 1 réteg palacsinta, rá egy adag töltelék elsimítva. A töltelékre szórhatunk még plusz sajtot, így még finomabb. A legfelső palacsintát megkenjük tejföllel, majd megszórjuk kis petrezselyemmel és a sajttal.

    Betoljuk a forró sütőbe, és összesütjük fél óra alatt. Hasábburgonyával tálaljuk.

Megjegyzés

Vigyázat! Nagyon laktató és nagyon isteni!!! Ez az adag egy kis tepsihez van megadva. A nagyhoz arányosan növeljük.

hanettkababy
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin