Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Magyaros pacalpörkölt

4 5/5

Hozzávalók

  • 2 kg pacal (tisztított)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 ek bors (szemes)
  • A főzéshez:
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg zsír
  • 40 dkg vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg lecsóalap
  • 2 ek pirospaprika (őrölt)
  • 1 ek majoránna
  • 1 ek őrölt kömény
  • 1 kávéskanál bors (őrölt)
  • 1 ek paradicsompüré
  • chili (ízlés szerint)
  • 3 dl vörösbor (száraz)
  • A tálaláshoz:
  • burgonya
  • savanyúság

Elkészítés

    1. Az abároláshoz a csíkozott, előfőzött pacalt felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, kettévágott vöröshagymával, babérral, borssal lassú tűzön abároljuk kb. 1 órán át. A hagymát, a babért és a borsot eltávolítjuk, az abároló levét leöntjük, langyos vízben a pacalt átmossuk, leszűrjük, lecsepegtetjük.
    2. A szalonnát felaprítjuk, a zsírban kisütjük. A finomra vágott vöröshagymát a szalonna zsírjában megpirítjuk, majd ebben a zúzott fokhagymát megfuttatjuk. A tűzhelyről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsomürét, kevés vízzel felengedjük és visszapirítjuk. Rátesszük a lecsóalapot, a pacalt a szalonna bőrével együtt belekeverjük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi szűken ellepi, fűszerezzük, és lassú tűzön főzzük.
    3. Néha megkeverjük, a vizet szükség szerint pótoljuk. Addig főzzük, ameddig majdnem puha lesz, majd vörösbort öntünk hozzá, és teljes puhulásig főzzük.
    4. Közben sós-köményes vízben megfőzzük a hasábra vágott burgonyát, és a pacalpörköltet a főtt burgonyával és savanyúsággal kínáljuk.

    Velős pacal bográcsban >>> 

    Lecsós pacal bográcsban >>> 

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes

Hozzászólások

KATIMAMY
Nagyon szuper recept !
charon
Ez az igazi! szuper!
palmica
Ez az IGAZI pacalpörkölt tökéletes leírása. Köszönet érte. Már többször megfőztem, isteni finom!!!
19740503
Megfőztem , életemben először. Isteni lett . Köszönöm
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes