Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyaros leves tökkel és virslivel

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tököt (cukkinit, patiszont) megtisztítjuk, felkockázzuk. A hagymát kockára vágjuk, és mintha pörköltet készítenénk, kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a pirospaprikát, és mielőtt túlpörkölnénk, a kockára vágott tököt és az apróra vágott fokhagymát is beletesszük. Jól elkeverjük, és felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, puhára főzzük. Ekkor lehúzzuk a tűzről és összeturmixoljuk. Hozzáöntünk még annyi vizet, hogy kissé sűrű (krémleves) állagú legyen. Felforraljuk, és beletesszük a felkarikázott virsliket. Ízesítjük sóval, borssal, tárkonnyal, aprított zeller és petrezselyemzölddel. Végezetül a 2 dl tejszínnel vagy tejföllel egyet forralunk rajta.

Megjegyzés

Nálunk virslileves néven a gyerekek kedvence. A tök mellé lehet 1 burgonyát is belefőzni, hogy még tartalmasabb legyen. A magyaros ízvilágot kedvelő uraknak is ízleni szokott. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss