Elkészítés: A tököt (cukkinit, patiszont) megtisztítjuk, felkockázzuk. A hagymát kockára vágjuk, és mintha pörköltet készítenénk, kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a pirospaprikát, és mielőtt túlpörkölnénk, a kockára vágott tököt és az apróra vágott fokhagymát is beletesszük. Jól elkeverjük, és felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, puhára főzzük. Ekkor lehúzzuk a tűzről és összeturmixoljuk. Hozzáöntünk még annyi vizet, hogy kissé sűrű (krémleves) állagú legyen. Felforraljuk, és beletesszük a felkarikázott virsliket. Ízesítjük sóval, borssal, tárkonnyal, aprított zeller és petrezselyemzölddel. Végezetül a 2 dl tejszínnel vagy tejföllel egyet forralunk rajta.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre