Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lebbencsleves

Hozzávalók

  • 10 dkg császárszalonna
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 2 db krumpli
  • 10 dkg kocka tészta (v. lebbencs tészta)
  • 1-1,5 l víz
  • 1 tk kömény
  • 1 mokkáskanál pirospaprika

Elkészítés

    1. A szalonnát kisebb kockákra felvágjuk, a kolbászt felkarikázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát felvágjuk apróra. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret, és a krumplit ízlés szerint daraboljuk fel.
    2. Egy edénybe beletesszük a felkockázott szalonnát, majd kevergetve sütjük pár percig. Ezután kiszedjük a zsiradékból, és félre tesszük (ha szükséges akkor egy pici zsírt teszünk alá).
    3. A visszamaradt zsiradékba beletesszük a tésztát és aranybarnára pirítjuk. Ezután kiszedjük és félretesszük. A zsiradékhoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és elkezdjük üvegesre párolni. Amikor már kellően megpárolódott, hozzáadjuk a sárgarépát, és a petrezselyemgyökeret, majd pár perc után az apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt, és szalonnát. Ezután megszórjuk a pirospaprikával, és alaposan összekeverjük. Felöntjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a köménymagot, és félpuhára főzzük a zöldségeket.
    4. Ezután hozzáadjuk az előzőleg megpirított tésztát, és a krumplit, majd készre főzzük a levest.
    5. Tálaláskor a levest tányérba szedjük, majd megszórjuk ízlés szerint petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.

    Még több finom leves! >>> 

    11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin