A szalonnát kisebb kockákra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret szeletekre, a krumplit kockákra daraboljuk fel.
Egy edénybe beletesszük a felkockázott szalonnát, majd kevergetve sütjük pár percig. Ezután kiszedjük a zsiradékból, és félre tesszük.
A visszamaradt zsiradékba beletesszük a tésztát és aranybarnára pirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A zsiradékhoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és elkezdjük üvegesre párolni. Amikor már kellően megpárolódott, hozzáadjuk a sárgarépát, és a petrezselyemgyökeret, majd pár perc után az apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt. Ezután megszórjuk a pirospaprikával, és alaposan összekeverjük. Felöntjük vízzel, ízlés szerint megsózzuk, hozzáadjuk a köménymagot, és 2 percig főzzük a zöldségeket.
Hozzáadjuk az előzőleg megpirított tésztát, és a krumplit, majd készre főzzük a levest kb. 5 perc alatt. Ha kész, beletesszük a kisütött szalonnát.
Tálaláskor a levest tányérba szedjük, majd megszórjuk ízlés szerint petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.
Egy apróbb alapterületű szoba vagy otthon berendezése mindig nagyobb kihívás. Néhány alapvető szabály betartásával azonban sokat javíthatunk az összképen, sőt, még tágasabbnak is tűnhet a lakás.
Érdekességek és történetek a 20. század lakberendezésének világából: Madarász Magdolna, a Forma Boutique tulajdonosa mesél a múlt század különlegességeiről egy-egy példával illusztrálva – ezúttal a néhai magyar filmproducer gyűjteményének egyik ikonikus darabjáról.