Magyaros lebbencsleves

Hozzávalók

  • 10 dkg császárszalonna
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg kocka tészta (v. lebbencs tészta)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db krumpli
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál egész kömény
  • 1-1,5 l víz

Elkészítés

    1. A szalonnát vágjuk fel kisebb kockákra, a kolbászt karikázzuk fel. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret, és a krumplit vágjuk fel ízlés szerint.
    2. Egy edénybe tegyük bele a felkockázott szalonnát, majd kevergetve süssük pár percig. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre (ha szükséges akkor egy pici zsírt tegyünk alá).
    3. A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a tésztát, majd pirítsuk aranybarnára. Ezután szedjük ki, és tegyük félre.
    4. Az ezután visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el üvegesre párolni.
    5. Amikor már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a sárgarépát, és a petrezselyemgyökeret, majd pár perc párolás után az apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt, és szalonnát. Ezután szórjuk meg a pirospaprikával, majd keverjük alaposan össze. Öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá a köménymagot, és főzzük félpuhára a zöldségeket.
    6. Ezután adjuk hozzá az előzőleg megpirított tésztát, és a krumplit, majd főzzük készre a levest.
    7. Tálaláskor szedjük a levest tányérba, majd szórjuk meg ízlés szerint petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.

Megjegyzés

Mindmegette villámverseny!

Kard Sándorné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin