A lebbencsleves elkészítéséhez a szalonnát kisebb kockákra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret szeletekre, a krumplit kockákra daraboljuk fel.
Egy edénybe beletesszük a felkockázott szalonnát, majd kevergetve sütjük pár percig. Ezután kiszedjük a zsiradékból, és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékba beletesszük a tésztát, és aranybarnára pirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.
A zsiradékhoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és elkezdjük üvegesre párolni. Amikor már kellően megpárolódott, hozzáadjuk a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, majd pár perc után az apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt.
Ezután megszórjuk a pirospaprikával, és alaposan összekeverjük. Felöntjük vízzel, ízlés szerint megsózzuk, hozzáadjuk a köménymagot, és 2 percig főzzük a zöldségeket.
Hozzáadjuk az előzőleg megpirított tésztát, és a krumplit, majd készre főzzük a levest kb. 5 perc alatt. Ha kész, beletesszük a kisütött szalonnát.
Tálaláskor a levest tányérba szedjük, majd megszórjuk ízlés szerint petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.