Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyaros krumplileves vajgaluskával

45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 arasznyi kolbász félkarikára vágva
  • ha van egy kis szalonna, az is mehet bele kis kockára vágva
  • 1 fej hagyma kis kockára vágva
  • 4-5 szem krumpli kis kockára vágva
  • opcionális: paprika, paradicsom, zellerlevél - ami van
  • pirospaprika
  • ételízesítő
  • bors
  • A vajgaluskához:
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • liszt
  • A habaráshoz:
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • kevés víz

Elkészítés

Elkészítés: Egy fazékban lepirítjuk a szalonnát, a kolbászt és a hagymát, majd hozzátesszük a felkockázott krumplit is. Néhány percig tovább pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, átkeverjük, és felöntjük vízzel. Fűszerezzük ételízesítővel és borssal, beletesszük a paprikát és a paradicsomot (ezt kis kockára vágva) és a zellerlevelet. Fedő alatt félpuhára főzzük.

A vajgaluskához a tojást elkeverjük a vajjal, csak úgy nagyjából, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy egy nem túl lágy tésztát kapjunk. (Igen, tudom, az ilyen megfogalmazásoktól mászik falra a háziasszony...) A kikevert galuskát kiskanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk, és legvégül behabarjuk a levest. Ha szükséges, utánfűszerezzük, és máris fogyasztható.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Mitől magyaros egy étel? A kolbásztól! :) No meg a pirospaprikától. Az egyik kedvenc levesem, bár ez sok levesre elmondható... Hamar elkészül, laktató és nagyon finom. Amikor elkezdtem otthon főzni, hamar kialakult az a szokás, hogy a krumplilevest nekem kellett főznöm, mert tényleg jól csinálom. Mit a titkom? Az, hogy nincs titok, egyszerűen szeretem készíteni is és enni is. - Mivanitthon

Ezek is érdekelhetnek

Friss