Elkészítés: Egy fazékban lepirítjuk a szalonnát, a kolbászt és a hagymát, majd hozzátesszük a felkockázott krumplit is. Néhány percig tovább pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, átkeverjük, és felöntjük vízzel. Fűszerezzük ételízesítővel és borssal, beletesszük a paprikát és a paradicsomot (ezt kis kockára vágva) és a zellerlevelet. Fedő alatt félpuhára főzzük.
A vajgaluskához a tojást elkeverjük a vajjal, csak úgy nagyjából, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy egy nem túl lágy tésztát kapjunk. (Igen, tudom, az ilyen megfogalmazásoktól mászik falra a háziasszony...) A kikevert galuskát kiskanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk, és legvégül behabarjuk a levest. Ha szükséges, utánfűszerezzük, és máris fogyasztható.
Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre