Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyaros halgombócleves

MME MME
1 4.5/5
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A halat megtisztítjuk, feldaraboljuk, megsózzuk, és fél órán át állni hagyjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paradicsomot, a paprikát megmossuk, megtisztítjuk, cikkekre vágjuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát, megszórjuk a pirospaprikával, és elkeverjük. Felengedjük kb. 1,5 l vízzel, beletesszük a haldarabokat, a paradicsomot és paprikát, felforraljuk, majd annyi vízzel engedjük föl, hogy éppen ellepje. Lassú tűzön, fedő alatt addig főzzük, míg a hal teljesen megpuhul, a húsa leválik a csontokról. Leszűrjük a levest, a halhúst a csontokról lefejtjük, és apróra vagdaljuk. A zsömlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A tojásokat a zsemlével, a halhússal alaposan összedolgozzuk, szerecsendióval fűszerezzük, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. A hal főzőlevét felforraljuk, és a gyöngyöző hallevesbe a masszából diónyi gombócokat szaggatunk. Addig főzzük, amíg a gombócok feljönnek a levest tetejére. Azonnal tálaljuk. A saját tányérjában ki-ki tüzesítheti cseresznyepaprikával.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 327 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss