Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Magyaros gombócleves

default user icon
8 5/5
Magyaros gombócleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 15 dkg füstölt kolbász (vagy bármilyen száraz szalámi)
  • 4 db krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pici pirospaprika
  • 1 db tojás
  • petrezselyezöld
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • majoranna
  • 2 dl tejfől
  • 3-4 evőkanál liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit kockára vágjuk, és ételízesítős vízben puhára főzzük. Majd egy edénybe leszűrjük, hűlni hagyjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és pici olajon megfuttatjuk, közben a tört fokhagymát is beletesszük. Megszórjuk pici pirospaprikával, és felöntjük a krumpli levével, majd annyi vízzel pótoljuk, hogy kb. 3 l legyen. Ízesítjük sóval, és tovább főzzük. Közben a kihűlt és jól összetört kruplihoz hozzáadjuk az apró darabokra vágott kolbászt, a tojást, a petrezselyemzöldet, a majorannát, pici őrölt borsot, pici ételízesítőt és annyi lisztet, hogy gyúrható masszát kapjunk. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és a leveshez adjuk, majd még 10 percig főzzük. Ha megfőtt, a tejfölt egy kevés levessel simára keverjük, belecsorgatjuk, majd jól összeforraljuk.

Megjegyzés

A ízesítéssel vigyázzunk, nehogy sós legyen, mert a gombócban is van ételízesítő. Inkább többször megkóstolva sózzuk.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Jucuska
Tegnap én is megcsináltam, de sajnos a gombóc túlfőtt , pedig a megadott ideig főztem és ez sokat rontott az élvezeti értékén. Valószínűleg több liszt kellett volna hozzá, de \"az amennyi lisztet felvesz\" mondatot nem mindig tudom még helyesen értelmezni. Pedig az alaplé és a gombóc is finom lenne. Még jó, hogy hagytam ki a gombóc tésztájából és az előttem szólok alapján kisütöttem kis pogácsáknak, ami tényleg ízletes lett. Talán majd máskor jobban sikerül.
BKATA86
Most lett kész, és igazán fincsi! Én kicsit kevesebb levest főztem, és a maradék gombóc tésztát kisütöm páromnak Imádja az ilyen igazán \"diétás\" vacsikat :)
kgizike
tirinke! Valóban lehet a gombóc tésztájából pogácsát sütni. Ehhez a tésztát ki kell kb. 1 cm-esre nyujta, majd szaggatóval kiszaggatni, és bő forró olajban kisütni. Azt is szoktam készíteni és nagyon finom.
tirinke
Ha jól tudom a gombóc tésztájából pogácsát is szoktak sütni... erről van valami infótok?
kgizike
nijntjenyuszi!! Reméllem nem okoz csalódást, ha elkészíted. Köszönöm.
nijntjenyuszi
Hibatlannak hangzik...:))
kgizike
erin!! Biztosan nem fogod megbánni, mert nagyon finom.
erin
Jó kis ötlet! Ki is próbálom. Köszi a receptet!!

Hasonló Receptek

Magazin