Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Magyaros gombaleves húsgombóccal

Hozzávalók

  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál zöldség
  • 1/2 db zeller gumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg csiperke gomba
  • 2 ek olívaolaj vagy mangalica zsír
  • bors
  • 1 csipet kakukkfű
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk majoránna
  • 2 ek liszt
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 szál zeller levél
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 10 dkg sütnivaló kolbász (csabai)
  • 1 db tojás
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1 dl tejföl

Elkészítés

    1. A hozzávalókat megtisztítjuk. A sárgarépát, a zöldséget karikára, a zeller gumót kockára, a hagymát apró kockára, a gombát vastagabb szeletekre aprítjuk. Az olajat felhevítjük, majd beledobjuk a vöröshagymát és egy csipet sóval megdinszteljük. Hozzáadjuk a sárgarépát ,a zöldséget és a zeller gumót, és együtt pároljuk, végezetül hozzáadjuk a gombát. Sóval, borssal ízesítjük és fűszerezzük kakukkfűvel, oregánóval, és morzsolt majoránnával.
    2. Rövid ideig pároljuk, majd meghintjük 1 evőkanál liszttel, összekeverjük, kicsit pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával elkeverjük és felöntjük kb 1,5-2 l vízzel. Belerakjuk a levesbe a zeller leveleket, a paprikát, és a paradicsomot és lassú tűzön főzzük.
    3. Amíg fő a levesünk addig elkészítjük a húsgombócokat. A kolbászhúshoz hozzáadjuk a felvert tojást, és a zsemlemorzsát és összegyúrjuk. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk. Ha a zöldségek félfövésben vannak, akkor a forrásban lévő levesbe rakjuk a húsgombócokat, Együtt puhára főzzük, de nem pépesre roppanós legyenek a zöldségek. Végezetül, a tejfölt kikavarjuk 1 evőkanál liszttel, és kevés hideg vízzel, és egy merőkanál levessel. Majd a forrásban lévő levesbe öntjük és összeforraljuk.

    13 SZUPERLAKTATÓ GOMBÓCLEVES A SAJTOSTÓL A HÚSOSIG >>>

    11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>> 

    9 LAKTATÓ HÚSOS LEVES, AMI UTÁN ELÉG EGY TÚRÓGOMBÓC >>> 

Megjegyzés

Különleges fűszerezése ,és a sütőkolbászból készült húsgombóc egy igazán magyaros ,de mégis egy különleges ízvilágú tartalmas leves lett a gombából.

Szekeres Lajosné Klári
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes