Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyaros csülökpörkölt bográcsban

120 perc
mester
megfizethető
8 adag

Elkészítés

  1. A csülköt kicsontozzuk (egyszerűbb, ha a hentesnél eleve kicsontozva kérjük). A húst bőröstül nagyobb kockákra vágjuk, a combot szintén hasonló méretűre kockázzuk fel.
  2. Némi zsíron pirítsuk zsírjára a kockára vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a szintén felkockázott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk. Ezután jöhet hozzá a hús. Pirítsuk pár percig, ha már kezd fehéredni, akkor a tűzről félrehúzva az őrölt fűszerpaprikával megszórjuk, ügyelve, hogy ne égjen meg.
  3. Annyi vízzel felöntjük, hogy csak félig lepje el. Ezután mehet mellé az apróra vágott paprika és paradicsom is. Ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel, aki szereti, ízlés szerint csípős paprikakrémet is adhat hozzá.
  4. Bográcsban főzve ügyeljünk arra, hogy gyakran keverjük meg a pörköltet, nehogy leégjen, odakozmáljon! A zúzott fokhagymát is hozzáadjuk és már tényleg csak annyi a dolgunk, hogy türelmesen kivárjuk, ameddig a hús megpuhul (kb. másfél óra).
  5. Főtt burgonyát és uborkasalátát kínáljunk hozzá. Friss kenyér is nagyon illik mellé.

Megjegyzés

Egy finom magyaros bogrács étel, amit persze a konyhában is elkészíthetünk. Egy igazi nehézsúlyú fogás, nem diétához való. - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek

Friss