Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Magyaros csirkemell

2.1/5

Hozzávalók

  • 4 szelet csirkemellfilé
  • kevés liszt
  • 2 kanál étolaj
  • 1 fej vöröshagyma (nagy)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db lecsópaprika (kisebb)
  • 2 db hámozott paradicsom (közepes)
  • frissen őrölt bors
  • 1 kanál őrölt pirospaprika
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 kanál tejföl

Elkészítés

    1. A csirkemelleket kikopfoljuk, enyhén megsózzuk, kevés lisztbe forgatjuk, majd mindkét oldalán átsütjük forró olajban. Egymásra szedjük őket a serpenyőből, és letakarva pihentetjük.
    2. A maradék zsiradékon megdinszteljük a lereszelt hagymát, a szétnyomott fokhagymát, az apróra kockázott lecsópaprikát, a feldarabolt hámozott paradicsomot (használhatunk konzerv hámozott paradicsomot, de elkészíthetjük magunk is). A paradicsomot kicsumázva, héját kereszt alakban bevágva, majd rövid időre forró vízbe mártva, meghűtve könnyen lehúzható a paradicsom héja).
    3. Hozzáöntjük a bort, a feldarabolt paradicsomot fakanállal szétnyomjuk, és addig sűrítjük a mártást, míg a paprikadarabok is szét nem főnek. Ekkor tejfölt kanalazunk a mártásra, megszórjuk őrölt csemege pirospaprikával, kevés borsot őrlünk rá.
    4. A mártásba is tehetünk finomra aprított petrezselyemzöldet, de mivel petrezselymes rizzsel tálaltam az immár magyaros csirkemellet, ezt nem éreztem szükségesnek.

Megjegyzés

Fásy Ádám mutatta meg a gyulai Királynő Fogadóban régen, hogyan lehet gyorsan, különféle ragukkal, többféle ételt tálalni. Ez is köztük volt.

hajduistvan
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin