Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Magyaros burgonyaleves II.

default user icon
4 4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 evőkanál zsír vagy olaj
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 40 dkg burgonya
  • 1 l csont- vagy zöldségleves (leveskockából is jó)
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: A finomra vágott vöröshagymát hervaszd meg kevés zsiradékon. Dobd rá a felkockázott burgonyát, néhány percig párold együtt. Hintsd meg pirospaprikával, öntsd fel tüstént a levessel. Add hozzá a bemetszett, de egészben hagyott paradicsomot és paprikát, fedő alatt főzd, amíg a burgonya megpuhul. A liszttel elhabart tejföllel sűrítsd be, és jól átforralva, felaprított petrezselyemmel megszórva tálald. Szaggathatsz bele csipetkét is.

Megjegyzés

Egyik kedvenc levesünk, paprika és paradicsom helyett (ha épp nincs szezonja) lehet bele tenni üveges lecsót is, úgy is tökéletes.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Burgonya minden formában jöhet, levesként kifejezetten az egyik nagy kedvencem!
Mariann990
vagyis habarás :)
Mariann990
Tényleg finom és egyszerű, egy kicsit kevesebb rántás is elég hozzá.
lkati82
Egyik kedvenc levesünk, nagyon egyszerű és nyáron is kellemes étel!

Hasonló Receptek

Magazin