Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Magyaros burgonyaleves egyszerűen

default user icon

Hozzávalók

  • 1 ek zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek pirospaprika (őrölt)
  • bors
  • 50 dkg burgonya
  • 20 dkg főzőkolbász
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • erős paprika (ízlés szerint)

Elkészítés

    1. 1 ek zsírral puhára főzzük a felaprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
    2. A burgonyát megtisztítjuk, megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához és néhány percig pároljuk. Felöntjük kb. 1 liter vízzel,  majd addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul, végül hozzáadjuk a már megfőtt főzőkolbászt és a felaprított petrezselymet. Erőspaprikával ízesíthetjük ízlés szerint.

    BURGONYALEVES BUGGYANTOTT TOJÁSSAL>>> 

    BURGONYALEVES GOMBÁVAL>>> 

    EGYSZERŰ KRUMPLILEVES HÚSGOMBÓCCAL>>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin